Het COM-Bord

Nu beurs aanbieding tot en met 15 mei!! Het COM-Bord voor slechts €1400.

Het COM-Bord

Het verlichten van onrust door het bieden van steun, houvast en bevestiging

Com-bord met gepersonaliseerde lijsten en blauwe knoppen

Veel cliënten met een beginnend dementieel beeld of een cognitieve beperking stellen herhaalvragen en ervaren gevoelens van onzekerheid en eenzaamheid. Dit zorgt voor onrust bij de cliënt en vormt dikwijls ook een extra belasting voor naasten en zorgpersoneel. Het COM-bord van StemCom biedt cliënten in deze situatie steun en houvast. Bij het gebruik van het bord hoort en ziet de cliënt herkenbare berichten en afbeeldingen die verschillende herhaalvragen beantwoorden. Dit zorgt voor een gevoel van zekerheid en rust. De cliënt hoort bij het gebruik van het bord bovendien bekende stemmen van naasten en/of vertrouwenspersonen die deze hebben ingesproken.

Versie blauwe knoppen neutrale wissellijst, links een compliment en rechts waar zijn mijn sleutels.

Het COM-bord is een nieuw en innovatief product, ontworpen op basis van meermaals doorlopen ontwikkelproces (een ‘iteratief designproces’). De effectiviteit en inzetbaarheid van het bord is dus uitgebreid in de praktijk getoetst.

Het is aan te raden om het COM-bord op een centrale plek in de woonkamer of looppad van de cliënt op te plaatsen. Wanneer de cliënt bij het COM- bord staat lichten twee knoppen op. Door deze knoppen in te drukken kan de cliënt naar een van tevoren ingesproken boodschap of bericht luisteren.

Boven de knoppen bevinden zich twee lijsten waarin het mogelijk is om afbeeldingen, foto’s of teksten te plaatsen ter ondersteuning van de ingesproken boodschap.

U kunt het Com-bord zo aanpassen dat het informatie biedt die maximaal relevant is voor de cliënt. Denkt u aan de dagen van de week, specifieke dagbestedingen van de cliënt, vragen over de huisdieren en de auto. Of een favoriet muzieknummer, een ingesproken compliment of een specifieke actiegerichte opmerking.

Versie met blauwe knoppen en zwarte lijst, Deze lijst kan nog gepersonaliseerd worden door met krijt er op te schrijven of tekenen
Versie met blauwe knoppen en zwarte lijst, Deze lijst kan nog gepersonaliseerd worden door met krijt er op te schrijven of tekenen

U kunt het bord eenvoudig installeren door het gebruik van een standaard of muurbevestiging. Deze wordt optioneel meegeleverd. Het bord is eenvoudig in gebruik te nemen. U kunt dit zelfstandig en heeft geen hulp nodig van een ICT afdeling dan wel facilitaire dienst. De bediening is eenvoudig en intuïtief. U kunt de afbeeldingen eenvoudig vervangen door de meegeleverde wissellijsten. Het bord werkt op netstroom maar desgewenst kan het bord ook uitgerust worden met een oplaadbare batterij (deze gaat twee weken mee).

Het volume, de nachtstand en de aanwezigheidsdetectie kunt u instellen aan de zijkant van het bord. Tevens kunt u hier ook het gebruik door de cliënt aflezen.